}

Пошук у блозі

20 квітня: День вдячності волонтерам

Метою цього дня є привернення уваги суспільства до волонтерської діяльності. Відзначення важливості кропіткої роботи багатьох людей, які за покликом серця, готові прийти на допомогу, ризикуючи власним життям та здоров‘ям.

Волонтерський рух виник у Франції 1920 року, коли французька молодь вирішила організувати добровільне відновлення ферм, що були зруйновані під час Першої світової війни. Відразу волонтерами зацікавилися й інші країни, а в 1990-х роках таке поняття дійшло і до України.
 Волонтери з початку вторгнення російських окупантів на українську землю, ще у 2014 році невтомно тримають свій волонтерський фронт. Після 24 лютого 2022 року волонтерський рух в Україні показав усьому світові, що це потужна сила, яка здатна організовувати, об'єднувати і допомагає вирішувати серйозні питання. Саме волонтери згуртували весь український народ у перші дні повномасштабної війни. Завдяки ЗСУ, волонтерам та всім небайдужим людям, Україна дає достойну відсіч окупантам. Весь світ допомагає та захоплюється силою духу та незламністю українців, тож Перемога буде за нами.

Дякуємо усім волонтерам за вашу мужність і відвагу, за доброту і безкорисливість, за щиру допомогу армії та людям, які, потерпають від війни. Дякуємо, вам, що рятуєте не тільки людей, а й тварин, які залишилися на лінії вогню!

Низький уклін вам від усього українського народу!  Зі святом вас, дорогі наші волонтери!

Немає коментарів:

Дописати коментар