}

Пошук у блозі

Зі святом Перемоги в Другій світовій війні!


Війна — це завжди трагедія для обох сторін.
Але чи є у ній альтернатива?
Так є  це Перемога!

Пройшло вже 75 років з того часу коли закінчилась найкривавіша війна в історії людства. Друга світова війна, забравши мільйони  життів, була найжорстокішою і найстрашнішою в історії.
 У пам'яті тих, кому судилося через неї пройти, назавжди залишився той важкий час. Сама війна показала, що у неї переможців ніколи не буває: виграти може лише той, хто менше програє, ось і все. Але кожне життя безцінне і вбивство людьми один одного ніколи не може бути виправдане!!! 
Один філософ сказав: 
         «Смерть мільйонів  це лише статистика, а смерть кожної людини з цього мільйону  трагедія».

      Ми добре пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями всіх народів колишнього СРСР та в цілому об'єднаних націй. Україна винесла добрий урок про те, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає! Це розуміння робить нас сильнішими. В цьому запорука неминучості нашої перемоги і сьогодні.      Ми завжди шануватимемо наших героїв, які віддали життя за рідну землю. Ми впевнені, що незважаючи на тривожні події, які відбуваються сьогодні у нашій країні нам та нашим рідним ніколи не доведеться бути учасниками масштабної війни, а найближчим часом в Україні все ж таки настане мир та спокій.

Сьогодні всі ми схиляємо голови перед героями, які здолали фашизм, врятували свою Батьківщину і весь світ. Їхній величний подвиг назавжди залишиться джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. 
Вічна слава захисникам Вітчизни!




 8 травня - День пам'яті та примирення 



8 травня - Україна разом з усіма європейськими державами та цілим світом вшановує День пам'яті та примирення, присвячений  пам'яті жертв Другої світової війни (1939-1945).Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт та причина найбільших трагедій ХХ століття. За даними Українського інституту національної пам'яті у цій війні взяли участь 80% людства, бойові дії велися 2/3 існуючи на той момент держав. Війна розпочалася 1 вересня 1939 р. із вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945 р. беззастережною капітуляцією Японії.

Під час війни було здійснено найбільші в історії злочини проти людства (зокрема Голокост), а також вперше і востаннє використано в бою атомну зброю. До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 млн солдат, загальні втрати військових та цивільного населення становлять від 50 до 85 млн осіб.
Українськими землями двічі пронеслось вогняне колесо Другої світової війни, внаслідок чого Україна понесла великі людські та матеріальні втрати. 
Під час бойових дій та в полоні загинуло 3‒4 млн військових і підпільників, понад 5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася.



 Загалом безповоротні втрати України (українців та інших народів) склали 8‒10 млн осіб.


У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більше, ніж Велика Британія, Канада, США та Франція разом узяті. Загальні людські втрати України від війни, включно із убитими, померлими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими, тими, хто відійшов разом із німцями, оцінюються у 8-10 мільйонів життів. Кількість українських жертв можна порівняти із населенням сучасної Австрії.

Нині ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у ці обпалені війною роки: військових і цивільних, чоловіків і жінок, дітей та людей літнього віку. Війна глибокими і кривавими ранами пройшла через серця мільйонів українців, залишивши сліди болю і відчаю за втраченими долями. 


Віддаючи данину пам'яті жертвам Другої світової війни, прагнемо, щоб нашими духовними цінностями, найвищими чеснотами завжди були вірність рідній землі та глибока повага до тих, хто воював і в повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості й терпіння, щирої віри у щасливе майбутнє нашої держави.



https://www.thinglink.com/user/1315046384751083522